duminică, 12 aprilie 2009

Fara violenta, dar si fara goluri!

Stadionul Rice



Inca de la meciul de deschidere a noului sezon planuisem sa mergem la meci (adica tot eu si cu fratele meu!), dar atunci ne-am hotarat cam tarziu, mai erau 30 de minute pana la inceperea partidei, asa ca am amanat pentru data viitoare, adica aseara. Meci mare, veneau new-yorkezii peste noi! Plecam noi cu doua ore si jumatate mai devreme de acasa ca sa fim siguri ca gasim locuri de parcare si bilete fara coada, ajungem la stadion, parcarea destul goala, nicio miscare imprejur, lucru care m-a pus pe ganduri. Ne apropiem de casele de bilete: abandonate! Zic eu "Fratello, esti sigur ca asta-i stadionul?" El imi raspunde afirmativ, ca a mai fost pe aici cu nu stiu cate secole in urma. Zic io din nou "Mai, dar aici scrie Rice stadium, nu Robertson!" El iar insista ca asta este, ca a auzit el ca asa i se mai spune, adica si Robertson. "Mai, e drept ca nu stiu cat de fanatici sunt americanii dupa fotbal, dar in Romania e deja imbulzeala la stadion cu doua ore inainte de inceperea meciului, ori aici nu e nici macar un paznic" insist eu, si-l pun sa sune pe cineva cunoscator in materie. Suna baiatu' si afla ca Robertson e in alta parte. Fugim la masina, si in 15 minute ajungem la Robertson. Lume cat cuprinde, parcare pe baza de 10 dolari, ne ducem la casierie, eu ii zic hai la stanga, el nu, ca sa mergem la dreapta, ma iau iar dupa el, trecem printre multime, printre masini, printre gratare, fiindca lumea venise echipata de BBQ pana la inceperea meciului! Da, asta chiar a fost ceva nou pentru mine! In fine ajungem in fata stadionului, casierii nicaieri, intrebam pe un paznic unde e casieria si ne trimite in partea opusa, adica unde propusesem io de la inceput. Mai tragem juma' de tura de stadion, ajungem la casierie, unde nu era nici pic de coada, ne luam biletele si ne asezam la coada ca sa intram pe stadion. Inainte de a intra, am citit cateva reguli idioate, tipic tampeniei americane:
- Fumatul interzis in incita stadionului - adica nicaieri - nici macar in spatele tribunelor!
- Nu ai voie cu umbrele! - stadionul nu e acoperit!
- Nu ai voie cu camere video!
Restul nu conteaza... eh, in fine am intrat! La intrare ni se da cate un tricou cu Dynamo, doua reviste si urarea de "enjoy the game"... ok, de aici incepe seria de fotografii, fiecare cu explicatii sub ea! Nu uitati sa dati click pe imagine pentru a o vedea full size!


Lume multa, vanzatori ambulati, bere la tot pasul!


Magazinul dinamovist: multe souveniruri, dar cam la pret de specula!


Tabela de marcaj asteapta sa intre in functiune


Echipele au intrat la incalzire


Suporteri de toate culorile se aduna in tribune


Isi face aparitia mascota echipei gazda


Cheerleaders


Echipa gazda intra pe teren


Din celalalt colt apar si oaspetii


Fetele mai dau un mic dans


Se intoneaza imnul national


Galeria dinamovista a cantat neincetat pe tot parcursul meciului


Cea mai importanta faza a meciului s-a petrecut in minutul 2: Lovitura libera pentru Dynamo, portarul new-yorkez sare ca un bou (doar e de la Red Bulls, nu?), se loveste de un coechipier, cade si dupa trei minute de tratative cu medicul echipei, este inlocuit.


Galeria isi face datoria fata de echipa, echipa insa nu prea isi face datoria fata de suporteri, e drept ca si panarama de arbitru a avantajat vizibil pe new-yorkezi...


New-yorkezi mai luau si cate-un sut in dos, asa, ca amintire din Texas!


Apararea dinamovista e tot timpul la post...

...la fel si portarul Onstad


Aici am incercat sa cuprind cat mai mult stadionul in imagine


Tabela de marcaj a somat: scorul a ramas acelasi ca la inceput :((

In meciul urmator ii vom intalni pe rapidistii din Colorado!

Hei, hei, hai Rapid
La o baie cu carbit!!!

Go Dynamo! Go Orange!

2 comentarii: